Revidert desember 2020
§1. Virkeområde
Bestemmelsene i dette reglementet gjelder for opptak til International Stunt Academy, som er en fagskole med godkjenning etter Lov om høyere yrkesfaglig utdanning (fagskoleloven). Dette opptaksreglementet legger til grunn det Lov om høyere yrkesfaglig utdanning (fagskoleloven) krever ved inntaket av studenter. Med student menes den som er tatt opp ved International Stunt Academy utdanningstilbud, og som har en skriftlig, bindende studiekontrakt.
§2. Opptak og frister
International Stunt Academy har hele landet som inntaksområde, og skolen er åpen for alle søkere som fyller vilkårene for inntak. Skolen tar fortrinnsvis inn studenter som har fullført og bestått videregående opplæring. Hvis International Stunt Academy velger å ta inn studenter som ikke har fullført og bestått videregående opplæring, vil det bli foretatt en vurdering av realkompetanse. Inntaket skjer ved opptaksprøve for en opptaksjury.
Opptak av av studenter ved International Stunt Academy skjer gjennom samordna opptak. Opptak av studenter skjer på grunnlag av poengutregning og rangering, realkompetanse blir regnet om til poeng
Ordinær søknadsfrist til International Stunt Academy følger samordna opptak og er 15. april. Dersom det etter at opptaket er gjennomført, er ledige plasser ved skolen, vil det være mulig å søke opptak direkte til skolen.
§3. Opptakskrav for utdanningstilbudet
International Stunt Academy tar opp studenter i samsvar med regelverket fastsatt i Lov om høyere yrkesfaglig utdanning (fagskoleloven) § 16 til en utdanning som bygger på fullført og bestått videregående opplæring. Søkere som er 23 år eller eldre i opptaksåret, kan tas opp på grunnlag av tilsvarende realkompetanse.
Dette innebærer at skolen kan ta opp søkere:
Med formell kompetanse : For opptak til studier ved International Stunt Academy kreves fullført og bestått videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse, det vil si nivå 4 i Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring (NKR). Faglige kvalifikasjoner vurderes ved opptaksprøver. De faglige kvalifikasjonene er nærmere fastsatt i studieplanen for studieprogrammet.
I tillegg til fullført videregående opplæring må studenten:
- ha fysiske forutsetning og tydelig talent for stuntfaget (testes ved opptaksprøver)
- ha forståelse for stuntfaget, motivasjon og modenhet (intervju ved opptaksprøver)
Med realkompetanse: Søkere som ikke tilfredsstiller det formelle opptakskravet kan tas opp på bakgrunn av realkompetanse.
Dette gjelder:
- søkere som ikke har fullført og bestått videregående opplæring
- søkere med utdanning fra andre land enn Norge
Søkere som ønsker å bli realkompetansevurdert må ha en alder som er minst 23 år eller eldre i opptaksåret. Realkompetansevurderingen og vedtak om opptak foretas av opptaksjuryen bestående av pedagogisk leder eller den pedagogisk leder oppnevner, minst to faglige medlemmer med varamedlemmer, hvorav ett medlem kan være eksternt, og minst èn studentrepresentant med varamedlem som observatør.
Unntak fra krav om fullført og bestått videregående opplæring. gjelder for søkere som gjennom opptaksprøver dokumenterer spesielle faglige kvalifikasjoner, og viser et tydelig talent for stuntfaget. Dokumentasjon på treningserfaring, lønnet og ulønnet arbeid, utdanning, organisasjonserfaring og annen relevant informasjon. Referanse fra oppdragsgivere og pedagoger skal være attesterte og påført kontaktinformasjon. Vurdering av realkompetanse vurderes i forhold til det formelle opptakskravet. Ved unntak for krav om fullført og bestått videregående opplæring vil søker måtte dokumentere kunnskaper i norsk og/eller engelsk på nivå med søkere som har fullført vgo/NKR nivå 4.
§4. Tidsbegrensning av vedtak
Vedtak om tilkjenning av realkompetanse gjelder i utgangspunktet også for senere år. Vedtaket har likevel bare gyldighet i henhold til studiet slik det gjennomføres på vurderingstidspunktet. Ved betydelige endringer i fag-, studie- eller rammeplaner, forbeholder skolen seg rett til å foreta ny vurdering, og eventuelt endre vedtaket.
§5. Betinget opptak
Søkere kan søke om studieplass før alle eksamener i emner som kreves for opptak er avlagt. Standpunktkarakterer fra siste terminoppgjør vedlegges søknaden. Slike søkere vil eventuelt få betinget opptak i påvente av eksamensresultatene. Vitnemål / bekreftelse på tilstrekkelige kvalifikasjoner må sendes skolen innen studiestart.
§6. Søknad
Søknad om studieplass sendes International Stunt Academy innen søknadsfristen. Søknadsskjemaet og søknadsfristen legges ut på skolens hjemmeside medio desember hvert år. En søknad skal inneholde:
- Ferdig utfylt søknadsskjema med personopplysninger.
- Dokumentasjon på fullført og bestått videregående opplæring, treningserfaring, arbeidspraksis og annen relevant informasjon. Referanse fra oppdragsgivere og pedagoger skal være attesterte og påført kontaktinformasjon.
- Studenter som søker på bakgrunn av realkompetanse, legger ved dokumentasjon på treningserfaring, arbeidspraksis og annen relevant informasjon f.eks. kursbevis, sertifikater. Referanse fra oppdragsgivere og pedagoger skal være attesterte og påført kontaktinformasjon. Attester regnes bare fram til datoen de er skrevet ut, selv om søkeren selv opplyser at arbeidsforholdet fortsetter utover dette tidspunkt.
- Helseattest som bekrefter at søker ikke har noen fysiske skader som kan være til hinder for at utdannelsen kan fullføres.
Dokumentasjonen skal sendes inn sammen med søknad. Søknaden skal være komplett før den behandles. Ved søknadsfristens utløp, avvises søkere som ikke finnes å være søknadsberettiget.
§7. Gjennomføring av opptak og rangering av søkere
Informasjon om opptaksprøvene finnes på International Stunt Academys hjemmesider, søknadsportalen åpnes medio november hvert år. Søknadsfrister, tidspunkt for opptaksprøver, beskrivelse av hvordan opptaksprøvene foregår og hva som forventes av søkerne av kvalifikasjoner er publisert på skolens hjemmesider. Opptaket til International Stunt Academy administreres av rektor i samarbeid med opptaksjuryen. Opptaksjuryen fatter vedtak om hvem som skal få tilbud om studieplass på grunnlag av gjennomføringen av opptaksprøven i sin helhet, intervju og søknad.
Opptaksprøven er lagt opp på følgende måte:
- Fysisk test: styrke, fleksibilitet, balanse og utholdenhet, monolog
- Fremføring av en oppgave: Kandidaten kan velge mellom fire oppgaver og får 30 minutter til å forberede / øve før fremvisning til opptaksjuryen
- Intervju
Alle fag med tallkarakterer som inngår i kvalifikasjonsgrunnlaget skal tas med i beregning av karakterpoeng. Karakterpoeng er gjennomsnitt av alle tallkarakterer, med to desimaler, multiplisert med 10. Relevant yrkespraksis gir 1 poeng per 6. måned i tilsvarende 100 prosent stilling. Læretid og yrkespraksis som inngår i grunnlaget for å gå opp til fag- eller svenneprøve som praksiskandidat gir ikke poeng. Det kan gis inntil 10 poeng for relevant yrkespraksis.
Søkere med formell kompetanse rangeres etter studieresultat (karakterpoeng), modenhet, fysiske forutsetninger og tekniske ferdigheter.
Søkere med realkompetanse rangeres etter lengden av treningsbakgrunn, relevant yrkespraksis, modenhet, fysiske forutsetninger og tekniske ferdigheter.
Alle som gjennomfører opptaksprøven blir vurdert og rangert etter følgende kriterier:
Poeng (10 høyest)
Karakterpoeng:
Karakterpoeng er gjennomsnitt av alle tallkarakterer, med to desimaler, multiplisert med 10
Relevant yrkespraksis:
Relevant yrkespraksis gir 1 poeng per 6. måned i tilsvarende 100 prosent stilling. Det kan gis inntil 10 poeng for relevant yrkespraksis.
Tekniske ferdigheter
1 - 10
Fysiske forutsetning
1- 10
Modenhet
1 - 10
Generell forståelse for faget
1 -10
Utviklingspotensial
1 -10
Dersom skolen har flere søkere enn det skolen har plasser / kapasitet til å ta inn,
vil følgende prioritering bli lagt til grunn for inntaket:
- søkere med lik poengsum skal rangeres etter alder, eldre søkere går foran yngre søkere
Alle søkere som tilfredsstiller opptakskriteriene, føres opp i prioritert rekkefølge etter opptaksjuryens tildeling av poeng.
Venteliste: Hvis det er venteliste etter at det ordinære opptaket er gjennomført, og International Stunt Academy får ledige studieplasser etter studiestart, tilbys eventuelle ledige studieplasser til søkerne som står på venteliste.
Alle som gjennomfører opptaksprøven blir vurdert etter følgende kriterier:
- Tekniske ferdigheter
- Fysiske forutsetning
- Modenhet
- Forståelse for faget
- Utviklingspotensial
§8 Godskriving og fritak
1) Godskriving og fritak fra deler av utdanningstilbudet
Etter skriftlig søknad kan en student gis fritak for deler av et utdanningstilbud. Fritaket gis da på grunnlag av dokumentert oppnådd likeverdig utdanning. Søknad om fritak må inneholde nødvendig dokumentasjon av omfang og innhold i faget som ønskes godskrevet.
Eksempler på dokumentasjon:
- Eksamensresultater eller annen vurdering fra faget det søkes fritak for
- Eventuelle vitnemål
- Eventuelle kursbevis
- Eventuelle attester
- Eventuell portfolio/arbeidsmappe
- Eventuell studieplan
- Listen er ikke uttømmende
2) Prosedyre ved vurdering av godskriving og fritak
Pedagogisk leder skal i samråd med faglig ansvarlig foretar en vurdering av innsendt dokumentasjon for å vurdere om søker har oppnådd samme faglige nivå som kreves i forhold til studiet slik det er beskrevet i skolens studieplan. En fysisk test (som det gjøres ved opptaksprøver), kan også være aktuelt i de tilfeller pedagogisk leder og faglig ansvarlig mener det er nødvendig for å vurdere kompetansenivået.
Skriftlig søknad om godskriving eller fritak sendes skolen på eget skjema. Utgangspunktet for vurderinger om godskriving og fritak er læringsutbytte for den aktuelle utdanningen eller emnet, og fagskolepoeng eller andre vurderinger av omfang, nivå og arbeidsbelastning.
Søknad om fritak eller godskriving må fremsettes skriftlig innen 7 (syv) dager etter studiestart.
Administrasjonen fatter vedtak om godskriving og fritak. Søknader som helt eller delvis avslås skal begrunnes.
3) Klage på avslag på søknad om godskriving og fritak fra deler av utdanningstilbudet
Klage på avslag på søknad om godskriving og fritak skal fremsettes skriftlig til administrasjonen ved International Stunt Academy senest tre uker etter at svar på søknaden er mottatt. Klage på avslag av godskriving og fritak behandles av lokal klagenemnd. Vedtaket er et enkeltvedtak og kan påklages med en frist på tre uker fra det tidspunkt underretningen om vedtaket er kommet frem til vedkommende søker.
Klageskrivet skal være underskrevet av studenten og det må fremgå: Navn, adresse og fødselsdato.
§9. Kunngjøring om opptak
Søkere som får tilbud om studieplass tilskrives. Tilbudet må bekreftes innen tre uker for at tilbudet om studieplass skal stå ved lag. Suppleringsopptak kan skje før skolestart og i begynnelsen av skoleåret.
§10. Klage over avgjørelse om opptak
Søkere som ikke blir tatt opp til studiet får tilsendt en skriftlig begrunnelse når vedtak om avslag fattes. Fristen for å klage på vedtaket er tre uker etter at søker mottok avslaget, § 29 i Forvaltningsloven. Vedtak om opptak kan påklages. Hvis klagen ikke tas til følge, skal administrasjonen oversende saken til lokal klagenemnd ved skolen. Fristen for å klage er 3 (tre) uker fra det tidspunktet vedtaket er kommer frem til søker.
Klage over formelle feil ved avgjørelsen om opptak må rettes til administrasjonen ved International Stunt Academy innen tre uker etter at avgjørelsen om opptak ble kunngjort, § 29 i Forvaltningsloven. Hvis administrasjonen vurdering av klagen og eventuelle korrigerende tiltak knyttet til formelle feil ved eksamen ikke er tilfredsstillende for klager, sendes klagen til lokal klagenemnd.
Hvis administrasjonen vedtar at det er foretatt en feil i opptaksprøvene / vedtaket for vedkommende søker, skal søker få mulighet til å gjennomføre opptaksprøvene på nytt. Opptaksprøvene vil gjøres for en ny jury som skolen oppretter. Hvis klagen fra studenten ikke tas til følge etter ny opptaksprøve, anses vedtaket som endelig.
Søkere som får tilbud om studieplass tilskrives. Tilbudet må bekreftes innen tre uker for at tilbudet om studieplass skal stå ved lag. Suppleringsopptak kan skje før skolestart og i begynnelsen av skoleåret.
MÅL OG STRATEGIER
International Stunt Academy skal være den foretrukne fagskolen i stunt og skuespillerfaget. |
EKSAMENREGLEMENT
Eksamensreglement bygger på lovverket om fagskolen International Stunt Academy. |
STYRET OG LEDELSE
Styret og ledelsen fører tilsyn med den daglige ledelsen og selskapets virksomhet for øvrig. |